kulcsár sándor

2021.06.30. 07:07

Tíz éve hozta létre a csabai művészeti iskolát a harmonikaművész

Kulcsár Sándor, a Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott dr. Kásler Miklós minisztertől a napokban. Mint megtudtuk, a harmonikaművész-tanár több mint tíz éve álmodta meg és hozta létre Békéscsabán a Premier Művészeti Szakgimnáziumot és Alapfokú Művészeti Iskolát, melynek azóta Szegeden és a fővárosban is van tagintézménye. Céljai között szerepelt többek között a humánus értékek érvényesítése, az egyetemes és nemzeti kultúra alapértékeinek közvetítése.

V. N.

Az iskola létrehozását elsősorban az az elv vezérelte, hogy fejlessze a mai fiatalok kulturális nézetét, ízléskultúráját, irányítsa őket a nívós könnyűzene felé, és megismertesse velük az élő zene szépségét. Kulcsár Sándor ez alapján válogatta meg munkatársait is, akik sok évtizedes szakmai és pedagógiai múlttal rendelkező, elhivatott pedagógusok és országszerte elismert művésztanárok.

Szabó Istvánné Nagy Magdolna, az iskola pedagógusa elmondta, kezdetben alapítványi fenntartóval működött az intézmény, majd a Magyar Pünkösdi Egyház fenntartása alá került. Jelenleg könnyűzenei és kortárs modern tánc szakok működnek a Békéscsabáról induló iskolában. Az eltelt tíz év alatt az intézmény tehetségpont is lett, illetve testvériskolái vannak Csíkszeredán, Adán, Lendván, Nagyszalontán, Mezőkaszonyban, valamint a lengyel Nakło Śląskieben.

Kulcsár Sándor a rangos elismeréssel /Fotó: Kiss Zoltán/

Az itt tanuló diákok közül többen részt vettek az Eramus+ által szervezett külföldi szakmai tanulmányi utakon, így például jártak már Párizsban, Bécsben vagy éppen Milánóban. Emellett rendszeres résztvevői a „Határtalanul” programnak, tavaly októberben pedig megalakult a Rákóczi Szövetség Premier Helyi Szervezete is az intézményben.

– Teherbíró képesség, határozottság, fegyelmezettség, megbízhatóság, igényesség, alkalmazkodóképesség, szorgalom és kreativitás, ezek a tulajdonságok jellemzik leginkább Kulcsár Sándort. Ennek a kitartó szakmai munkának az egyik elismerése volt a pár hete kapott miniszteri oklevél – fogalmazott Szabó Istvánné Nagy Magdolna mester­pedagógus az elismerésről. V. N.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában