Mezőkovácsháza

2021.06.04. 14:56

Térkő készül a jeti lábnyomából

A közfoglalkoztatás keretében, a helyi sajátosságokra épülő programban dolgoznak azok, akik a térkőgyártásban kaptak feladatokat.

Cs. I.

Elárulták, a végtermékkel szeretnék Mezőkovácsháza látványképét is javítani. Sőt! A közfoglalkoztatásban dolgozók megítélésén is javíthat, ha az emberek látják, mennyi kreatív ötlet származik tőlük. Az idei programban a térkőgyártás keretében 6 ezer darab térkövet terveznek legyártani, szegélykőből 3 ezret, járdalapból 600 darabot. A helyszínen járva magunk is meggyőződtünk a nem könnyű munkáról, arról, hogy készülnek ott gyeprácsok is.

A szerző felvétele

Van egy újítása a csapatnak: tavasz óta készítik a jetinek nevezett (olyan, mintha óriásnak lenne a lábnyoma) térkövet. A kovácsháziak színezik is. Így szeretnének vidámságot csempészni azokra a helyekre (óvodákban például), ahol beépítik. Kerül majd a strandra, parkokba burkolatnak. De kirakható ezekből akár színes ugróiskola is – mesélték a jeti készítői, miközben megmutatták a műhelyükben a munkafolyamatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában