Békéscsaba

2021.06.25. 19:00

Sokan kitörhetnek a hajléktalanlétből

Hogy kitörhessenek a hajléktalanságból és felkészülhessenek az önálló életvitelre, ebben nyújt segítséget évek óta három szociális bérlakás a Békési úton – olvasható egy, a város honlapján fellelhető beszámolóban, amit nemrég fogadott el a polgármester.

L. B.

A lakások tavaly átlagosan 13 embernek adtak lehetőséget. Az egyszobás lakásban egy nyugdíjas házaspár él, megbecsülik a lehetőséget, költenek a lakásra, rendben tartják az udvart. A középső ingatlanban évek óta ugyanaz a négy férfi lakik, folyamatosan dolgoznak, a lakbért fizetik, vigyáznak a lakásra és a berendezésekre. A harmadik lakásban heten élnek. Mint írták, a lakók között csak apróbb és kezelhető konfliktusok vannak, amiket segítő beszélgetéssel, közös megbeszéléssel, útmutatással rendezni lehet. A lakókat a hajléktalanszállón dolgozó szociális munkás segíti heti kétszer, de telefonon is elérhető sürgős esetben. A lakók a mindennapi feladatok elvégzésében sokat fejlődtek, viszont a hivatalos ügyek intézésében gyakorta szükséges a támogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában