pályázat

2021.06.06. 07:40

Nyolcvanöt önkormányzati lakást újítottak fel Békésen

Nyolcvanöt önkormányzati lakást újítottak fel a közelmúltban Békésen – tájékoztatta hírportálunkat Polgár Zoltán alpolgármester. Mint kiemelte, az önkormányzat összesen 178 lakóingatlant tart fenn, és pályázat útján adja bérbe azokat.

P. G.

Harmincmillió forint ráfordítással 85 lakásban – ezek közül a Veres Péter téren lévő 49 önkormányzati lakás mindegyikében – sikerült a szükséges karbantartási és fűtés-korszerűsítési munkákat elvégezni – szólt a részletekről az alpolgármester. Mint kifejtette, a lakásokban található elavult gázkonvektorok, gázkazánok, gáz- és vízmelegítők, hősugárzók javítása és karbantartása, valamint esetleges cseréje vált esedékessé és valósult meg. Kérdésünkre kiemelte, az érintett ingatlanokban élők részéről pozitívak a visszajelzések.

Polgár Zoltán kitért arra, hogy a képviselő-testület által közel egy éve jóváhagyott új lakásrendelet sokkal racionálisabb és objektív elosztást tud biztosítani az igénylők részére. Nagyon sok megkeresést kapnak mind személyesen, mind e-mailen a lakásokkal kapcsolatban, amivel kapcsolatban megtudtuk, hogy a városban nagyjából ötször nagyobb az igény, mint amennyi a bérbe adható lakás.

– A pályázat útján benyújtott kérelmeket szigorú szempontrendszer alapján kidolgozott pontozás segítségével rangsorolja a bírálóbizottság, amellyel tényleg a legrászorultabb családoknak ítélhetjük meg az ingatlanok bérleti jogát meghatározott időre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában