Békés megye/galériával

2021.06.30. 17:42

Megfeszített teljesítményükért díjazták az egészségügyi dolgozókat

Először Gyulán, majd Békéscsabán tartott szerdán Semmelweis-napot a Békés Megyei Központi Kórház. Az ünnepségeken az intézmény és a települések vezetői is elismerték az egészségügyi dolgozókat, akik emberfeletti teljesítményt tanúsítottak a koronavírus-járvány egyre erősödő hullámaiban.

Vásári Erzsébet

Fotó: LP6DMK2

A Semmelweis-napi ünnepséget Gyulán, a Vigadóban tartották, ahol dr. Becsei László főigazgató főorvos köszöntötte a jelenlévőket, majd Semmelweis Ignác magyar orvosra, az anyák megmentője emlékezett.

Ezt követően a koronavírus világjárványról elmondta,

komoly kihívás elé állította a kórház minden dolgozóját, a fertőzés terjedésének megfékezése érdekében történt változások és átszervezések pedig érintették többek között a betegutakat és az ellátási formák elérhetőségi módját is.

Nehéz időszakon vannak túl tehát, amiben kollégái példaértékűen helytálltak, ezért mindannyiukat főigazgatói dicséretben részesítette, valamint jelképesen átadta számukra a kormány által hálából meghatározott tíz plusz nap fizetett szabadságot. Részletezte, a gyógyításon túl nagy szerepük volt a védőoltások beadásában is, amelynek megszervezésében komoly segítségük volt a Békés Megyei Kormányhivatal.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő beszédében gratulált dr. Becsei Lászlónak a megyei főigazgatói kinevezéséért. Majd a központi kórház dolgozóinak mondott köszönetet a járványhelyzetben elvégzett munkájáért.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő /Fotók: Lehoczky Péter/

Elárulta,

országgyűlési képviselőként figyelemmel kísérte a kórház küzdelmét a vírus ellen, amit ő is igyekezett végig segíteni.

Végül dr. Sárosi Tamás megyei tisztifőorvos elmondta, egy rendkívül nehéz időszakon vagyunk túl, amiben fontos volt a kormányhivatal és az egészségügy, a kórház együttműködése a határozatok meghozatala, a vírus terjedésének feltérképezése és a védőoltások beadásának megszervezése érdekében.

A beszédek után a díjak és kinevezések átadása következett. Dr. Görgényi Ernő polgármester a gyulai képviselő-testület dr. Libor János díját adta át dr. Seres Ábel osztályvezető főorvosnak, Sipos-Baranyai Ilona diplomás ápolónak és Pakai Tímea főnővérnek. Dr. Becsei László pedig Kórházért kitüntető címet adományozott dr. Solti Árpád osztályvezető főorvosnak, valamint Koszta Julianna főnővérnek.

Békéscsabán, a városházán Szarvas Péter köszöntötte elsőként a jelenlévőket.

Kifejtette,

az elmúlt időszakban soha nem látott megpróbáltatás érte az egészségügyet, amelynek dolgozói nem csupán az alapfeladatával birkóztak meg, hanem egy válságos járványügyi helyzetben is helyt kellett állniuk.

Ezért a csabai lakosság véleményét tolmácsolta nekik, akik úgy érzik és látják, hogy a kórházi dolgozók és az alapellátás is minden megpróbáltatás ellenére talpon maradtak és egészségügyi ellátást biztosítottak.

Bogár Éva „Békéscsaba Egészségügyéért” kitüntetést vehetett át Szarvas Péter polgármestertől /Fotók: Imre György/

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta,

a megyei egészségügyi dolgozók a járvány idején nem csupán szakmai felkészültséget és empátiát mutattak, hanem elkötelezettséget, bátorságot és megfeszített teljesítményt is.

Tartották a lelket a kórházban fekvő betegekben, és reményt adtak számukra és hozzátartozóik számára is, amiért nem lehetünk eléggé hálásak nekik. Herczeg Tamás után dr. Becsei László köszöntötte a jelenlévőket.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő

Végül Szarvas Péter Bogár Évát, a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény igazgatóját és Néveriné Czakó Magdolnát, a központi kórház szakpszichológusát köszöntötte, akik idén a „Békéscsaba Egészségügyéért” kitüntetést vehetik át.

Majd dr. Becsei László Réthy Pál Emlékérmet adott át dr. Bodor Anita osztályvezető főorvosnak, valamint Réthy nővér kitüntető címet adományozott Csachó Stella főnővérnek. Az Év Szakdolgozója Földi Anikó főnővér lett, és Kórházért kitüntetésben részesült dr. Varga Márta osztály- és mátrixvezető főorvos, Stella Katalin gyógyszertári asszisztens, valamint Gábor János gépkocsivezető.

A gyulai Semmelweis napi ünnepségen főorvosi kinevezésben részesült dr. Abrudán Klára, dr. Pohánka Tünde, dr. Veréb Blanka, dr. Baranyai Csaba és dr. Sztán János. Továbbá adjunktusi kinevezést vehetett át dr. Constantinescu Sebastian Dorel és dr. Nyisztor Norbert. Lakatos Zsuzsanna, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés megyei elnöke pedig Semmelweis-napi elismerő oklevelet adott át Bodorlóné Prohászka Erzsébetnek, Szabó Ilonának, Tóth Juliannának és Veres Edinának.

A békéscsabai ünnepségen „Békéscsabai Hűségdíjat” kapott Pribojszki Ildikó nyugalmazott fogorvosi asszisztens, Knyihárné Varga Tünde Erzsébet körzeti ápoló és Kerepeczkiné Virág Ágnes körzeti ápoló. Majd gyémántdiplomásként köszöntötték dr. Zsengellér Lajost és dr. Harczos Évát.

Végül a dr. Réthy Pál Tagkórházból főorvosi kinevezésben részesült dr. Becsei Lászlótól dr. Balla Edit, dr Bótyik Balázs és dr. Orosz István, valamint adjunktus lett dr. Bánhegyi Szabolcs és dr. Mester Attila. Elismerő oklevelet pedig Sztrehovszki Mária ápoló és Stenger Dóra intenzív betegellátó szakápoló vehetett át Lakatos Zsuzsannától.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-gyogyitokat-unnepeltek-az-oroshazi-korhazban-4092584/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában