holokauszt

2021.06.21. 18:38

Megemlékeznek a mártírokról a megyeszékhelyen

A magyar holokauszt békéscsabai és Békés megyei áldozatai deportálásának 77. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezés programját ismertette Horváth Sándor a Békéscsabai Zsidó Hitközség elöljárósági tagja a ligeti zsinagógában hétfőn.

B. O.

Lukácsné Moskovitz Tamara elöljárósági tag és Horváth Sándor Fotó: B. O.

Mint elhangzott, 1944-ben deportálták a holokauszt Békés megyei és békéscsabai áldozatait, ennek apropóján tart a Békéscsabai Zsidó Hitközség megemlékezést június 27-én, vasárnap délután, egyben a holokauszt emlékfalon Békés megye mártírjainak nevét is ekkor helyezik el. Horváth Sándor elmondta, rengetegen küldtek támogatást az emlékfal elkészültéhez, ezer forinttól egészen félmillió forintig kaptak adományokat. Hozzátette, az emlékmű befejezése névleges, ha új nevekre bukkannak, azok is felkerülnek a falra.

Lukácsné Moskovitz Tamara elöljárósági tag és Horváth Sándor /Fotó: B. O./

Elmondta, a megemlékezés délután három órakor kezdődik a békéscsabai ligeti zsinagógában, ahol többek között Radnóti Zoltán főrabbi is emlékező beszédet, imát mond, majd az emlékfal befejezésének ismertetésére is sor kerül. Az eseményen előadóművészek is fellépnek, zongorajáték és ének is elhangzik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában