Békés megye

2021.06.17. 09:00

Kétmilliárdos keret nyílik meg a gazdák előtt

Július 14-én újra megnyitják az Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című felhívást. Brlázs Róbert, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei területi felelőse elmondta, néhány technikai jellegű módosítástól eltekintve lényegében a tavaly ősszel nagy sikerrel meghirdetett konstrukció nyílik meg ismét.

Ny. L.

– Baromfi-, sertés-, szarvasmarha-, juh-, kecske-, ló- és nyúltartók ugyanúgy pályázhatnak, mint méhészek vagy éppen fácánokkal foglalkozók. Mégpedig új állattartó telepek létrehozására, meglévők korszerűsítésére, az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésére – emelte ki Brlázs Róbert. – Főszabályként 50 százalékos a támogatási intenzitás. Ez a pályázat kiegészíti a kisebb volumenű, szintén állattartó telepek korszerűsítésére kiírt felhívást, és az ott támogatható projekteknél­ nagyobbakra fókuszál. Baromfinál és sertésnél ez minimum 100, szarvasmarhánál minimum 50, juhnál, kecskénél és az összes többi állatfajnál minimum ötmillió, az összes célterület tekintetében maximum kétmilliárd forint.

Brlázs Róbert ismertette a program részleteit /Fotó: Imre György/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában