Galériával, videóval

2021.06.02. 14:26

Extra meglepetést kaptak a mezőkovácsházi óvodások

A Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu hírportál heteken át várta a Békés megyei gyerekek kívánságait, hogy közülük többet megvalósítson az idei gyereknapon. A legszerencsésebbek ülhettek kispolszkiban, vonatozhattak, találkoztak mentőkkel és légi forgalmi irányítóval. A mezőkovácsházi ovisok is mertek nagyot álmodni. Podani Milán akrobatikus motorost várták izgatottan szerdán, a Petőfi utcában.

Csete Ilona

20210602 Mezőkovácsháza Gyermek kívánság Podani Milán motorversenyző bemutatója fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Szűcs Judit mesterpedagógus elmesélte, a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde Buci Maci csoportjának szeretne gyermeknapra extra meglepetést.

– Az elmúlt több, mint három évtized alatt nem fordult elő, hogy nem tudtuk valamilyen felejthetetlen emlékkel zárni az óvodában töltött éveket. Mindig sikerült extra kirándulásokat szervezni. A pandémia az idén mindent felülírt. Idén sok program elmaradt, kirándulást nem terveztünk, ezért szeretnék egy élményt a csoportomnak, egy motoros show-t a Petőfi utcában. Talán megoldható – fogalmazta meg kívánságát.

Meg lehetett oldani. A Békés Megyei Hírlap megszervezte, hogy Podani Milán a szerdai gyermeknapjukra meglepetés produkcióval érkezzen.

– Eléggé elengedtem a fantáziámat, no de erre buzdított a felhívás – mondta már az utcán izgatottan várakozó gyerekek társaságában az óvónő. Ő éppen úgy nem ismer lehetetlent, amikor gyerekekről van szó, mint Milán, aki motorja nyergében elképesztő akrobatikus mutatványokra képes. Hajrá Milán! – biztatták a motorost, miután az óvoda mindhárom csoportjának ovisai a lezárt utcán elfoglalták az úttest két oldalát. Sikítva, tapsolva éljenezték, amikor Milán fejen állt, vagy éppen gördeszkás motorosként viharzott el a közönsége előtt, de az is nagyon tetszett a gyerekeknek, amikor Titanilla óvónénit lóerőkkel „körbe is udvarolta”.

– El se hiszem, hogy a kívánság ma itt, az ovinknál valóra vált. Egy valódi extrém élményben volt részünk – mondta a bemutató végén Judit óvónéni, aki óvodásaival autogramot is kapott Podani Milántól. Miután motor és motorosa kicsit megpihent, a kicsik özön kérdéssel árasztották el, őszinte kíváncsisággal faggatták. Egyikük arra volt kíváncsi, másik óvodába is elmegy? Amikor megtudta, hogy kizárólag hozzájuk érkezett, büszkén megállapította a kisfiú: – De jó! Akkor ezt csak mi láttuk!

Többen úgy búcsúztak el a motorostól, hogy apukájukkal biztosan vetetnek majd ilyen gépcsodákat, mint amilyenekkel a fiatal szarvasi akrobatikázott Mezőkovácsházán.

Podani Milán (Milu’s Motors Acrobatic) motorversenyző, az European Street Freestyle Cup harmadik helyezettje, magyar bajnoki ezüstérmest egyébként édesapja mutatta be a kovácsháziaknak. Podani Mihály arról mesélt, kisfiúként Milánnak is voltak nagy tervei: kicsi ovisként is mert nagyot álmodni.

Milánnak is voltak s vannak álmai

Amilyen sikerrel teljesült a Buci Maci csoport kívánsága a Békés Megyei Hírlap és a Beol jóvoltából, olyan szépen építette fel karrierjét a 23 éves szarvasi fiatalember. Ő is mert álmodni, kívánni már 5 évesen, egy gyereknapi rendezvényen, ahol első motoros élménye meghatározta későbbi életét. 7 éves volt, amikor megkapta első motorját.

Példaképei nyomába lépett s lett Milánból akrobatikus motoros és versenyző. 14 évesen ballagási pénzből beszerzett egy sportmotort, álma teljesült: korosztályának magyar bajnokává vált. Felnőttként a mentős hivatást választotta, miközben sportjában álmai újabb állomásait éri el: már a nemzetközi versenyeken, több országban is megismerték a nevét, Törökországban EB 3. helyezett lett. A gyerekeknek mesélt ezekről az álmairól, a kitartó munkáról és az elszántságáról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában