Békéscsaba

2021.06.16. 12:59

Ellopták a cserjéket a megújuló térről

Az elmúlt napokban többször kapott jelzést az önkormányzat arról, hogy a gerlai Wenckheim Károly téren kárt tettek a frissen kiültetett növényekben, valamint el is vittek növényeket – írták a város honlapján.

L. B.

Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város/Facebook

A tér a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítását célzó projekt keretében újul meg. Bár a kivitelezési munkálatok csak augusztusban érnek véget, már látványos változás tapasztalható. A park rendbe tételét követően olyan értékes, minőségi zöldfelülettel gazdagodik Gerla, amely egy esztétikus zöldfelületet kínál majd nemcsak a helyiek, hanem a látogatók számára is.

Kiemelték: közös érdek az értékek megőrzése és megóvása. Ezért, hogy felderítsék a kárt okozót, hogy megakadályozzák a további rongálást, a kivitelező cég a rendőrségen feljelentést tett.

Az esettel kapcsolatban a Békéscsabai Rendőrkapitányságra kedden érkezett bejelentés arról, hogy a Wenckheim Károly téren elültetett díszcserjék közül tizenhármat valaki elvitt. A rendőrség tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást – ismertették a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában