galériával

2021.06.22. 19:59

Elhelyezték az új eleki bölcsőde alapkövét

Elhelyezték az épülő városi bölcsőde alapkövét kedden, délelőtt Eleken.

V. N.

Fotó: LP6DMK2

Mint megtudtuk, a település önálló, saját fenntartású bölcsődéje 1992-ben zárta be kapuit. Ezt követően hosszú ideig nem volt lehetősége a családoknak helyben bölcsődei szolgáltatást igénybe venniük. – Az elvándorlást megállítani elsősorban úgy lehet, ha a családok helyben tudnak boldogulni, és biztonságban érzik gyermekeik jövőjét. Ezért is nagy öröm a számunkra, hogy a 7 férőhelyes Mini Bölcsőde és a 14 férőhelyes Gocz Elvira Családi Bölcsőde mellett, jövő ősszel megtelik élettel a 250 millió forintos támogatásból megépülő új intézmény is, ahová további 14 gyermeket tudunk majd fogadni – emelte ki Szelezsán György, a város polgármestere.

Szelezsán György, dr. Kolysza –Tóth Annamária, Dr. Kovács József és Szebellédi Zoltán helyezte el a bölcsőde időkapszuláját /Fotó: Lehoczky Péter/

Szebellédi Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke ugyancsak örömét fejezte ki, hogy a most épülő intézménynek hála egy új szolgáltatással bővülhet a település. Továbbá hangsúlyozta, ebben az európai uniós ciklusban Békés megyébe több mint 76 milliárd forintot sikerült a Békés Megyei Önkormányzat koordinálásával a térségbe hozni, amely nagyban hozzájárult a helyi szolgáltatások bővüléséhez, a települések megtartó képességének növeléséhez.

Dr. Kolysza-Tóth Annamária, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy Eleken egyre több gyermek születik: a statisztikai adatok szerint a városban 2019-ben 46, míg 2020-ban 51 gyermek látta meg a napvilágot. – Ezek a számok is jól mutatják, hogy már most mekkora szükség van bölcsődei férőhelyekre a városban – ismertette Kolysza-Tóth Annamária.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a kormány gyermekvállalást ösztönző családpolitikai intézkedései rendkívül kedvező eredményeket mutatnak az országban. – Jól láthatjuk Eleken is, hogy a születések száma az utóbbi 10 évben majdnem megkétszereződött – hangsúlyozta a képviselő. – Az kívánom, hogy közösen, közös munkával lépjünk előre, és teremtsünk további új munkalehetőségeket ennek a kisvárosnak – zárta le gondolatait a képviselő.

Az esemény zárásaként az Elek Táncegyüttes ünnepi műsora következett, majd a meghívottak elhelyezték az időkapszulát a leendő épület előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában