kormányhatározat

2021.05.18. 16:35

Újabb 1,6 milliárd forintos forrást kap Békéscsaba a Wenckheim kerékpárútra

Újabb 1,6 milliárd forintot kap Békéscsaba a Modern Városok Program keretében a kormánytól – olvashatók a kormányhatározatok a minap megjelent Magyar Közlönyben.

L. B.

20201221 Békéscsaba Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Fotó: Lehoczky Péter LP Békés Megyei Hírlap

Fotó: Lehoczky Péter

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta: a Wenckheim turista- és kerékpárút megvalósítása kapcsán az eddig megítélt támogatások mellé idén 1,3 milliárd, jövőre pedig 145 millió forinthoz jut a város.

A plusz forrás lehetővé teszi, hogy elindulhasson a munka azokon a szakaszokon is, ahol eddig pénzhiány miatt eddig ez nem történhetett meg. Így Békéscsaba és a szabadkígyósi kastély között megépülhet egy 3 kilométeres bicikliút, de lesz kerékpárút Gerlán és a Ligeti soron is. Emellett a Körte sor és Vesze közötti futófolyosónál teljesebbé válhat a közvilágítás.

Új, multifunkcionális sportcsarnokban is gondolkodik Békéscsaba, a folyamat a tervezésnél tart. A projektre az eddig biztosított 210 millió forint mellé idén kap a város további 145 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában