Rotary

2021.05.20. 15:47

Táblagép adomány érkezett az orosházi iskolába

Nagy volt az öröm a Wesley iskolában: Polyák János, a Rotary Club Orosháza elnöke 13 táblagépet adott át a fiataloknak adományként csütörtökön. Az informatikai oktatást segítő eszközökre nagy szükség van, derült ki a beszélgetéskor.

Cs. I.

Polyák János elnök adta át a fiataloknak a tableteket /Fotó: A szerző felvétele/

– Amikor megtudtuk, hogy itt számítógépes adatrögzítést is tanulnak a diákok, nem volt kérdés számunkra, hogy segítsük az itt zajló komoly szakmai munkát. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy kikerülve a munkaerőpiacra, megállják a helyüket – indokolta döntésüket az elnök. Az online oktatás megnehezítette az idei tanévet. Az 5 és 25 év közötti halmozottan hátrányos, sérült fiatalokkal foglalkozó (óvoda, iskola, szakiskola) intézményben egy számítástechnika tanterem van 12 géppel. Két olyan szakmát is tanítanak, amelynek az elsajátításához nélkülözhetetlenek a modern gépek. A tableteket egyéb tanórákon is alkalmazhatják különböző online fejlesztő feladatokhoz, tantárgyakhoz. Ezáltal fejlődhet digitális tudásuk, amely napjainkban és a kialakult járványhelyzetben rendkívül fontos.

Polyák János elnök adta át a fiataloknak a tableteket /Fotó: A szerző felvétele/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában