szolgáltatás

2021.05.18. 12:27

Nem maradnak posta nélkül Körösújfalun

Ideiglenesen mobil posta látja el a postai szolgáltatást Körösújfaluban – tudta meg hírportálunknak, és mindezt megerősítették a Magyar Posta Zrt.-nél. Elmondták: a községben postapartner üzemeltette a postát és végezte a kézbesítést, de felmondta a szerződést, ez május 7-én szűnt meg.

L. B.

20210419 Körösújfalu Szabó Csaba, Körösújfalu polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Szabó Csaba polgármester hangsúlyozta: rendkívül fontos, hogy továbbra is elérhető legyen állandó jelleggel a postai szolgáltatások széles köre Körösújfaluban. Egyeztetett a képviselő-testülettel, és úgy döntöttek, a jövőben az önkormányzat lenne a postapartner, ennek érdekében együttműködési megállapodást kötnének a Magyar Posta Zrt.-vel.

Szabó Csaba /A szerző felvétele/

A cég kézbesítené a leveleket, a küldeményeket, a többi postai szolgáltatást pedig az önkormányzat biztosítaná saját ingatlanán, saját embereivel, és azt szeretnék, hogy a postai szolgáltatások napi 8 órában legyenek elérhetők. Hozzátette: biztos, hogy az önkormányzatnak emiatt zsebbe kell nyúlnia, de, mint ismét kiemelte, egy-egy település életében meghatározó szolgáltatásról van szó. A Magyar Posta Zrt.-nél megerősítették, hogy egyeztettek az önkormányzattal, és kiemelték ők is: a kézbesítést továbbra is a cég munkatársai végeznék.

Szabó Csaba polgármester és a Magyar Posta Zrt. is ismertette: addig, amíg nem születik egyezség az önkormányzat és a cég között, az átmeneti időszakban – mobil posta látja el a postai tevékenységet. A mobil posta háznál kézbesít, illetve minden hétköznap egy kijelölt helyen a faluban postai felvételi tevékenységet egyaránt végez. Ekkor és ott van lehetőség például levelek, csomagok feladására, a csekkek befizetésre, lottó és sorsjegy vásárlására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában