Koronavírus Békésben

2021.05.01. 07:46

Megható videóval búcsúznak a végzősöktől az andrássys tanárok

Megható és látványos videóban búcsúztatja a diákokat a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium tanári kara.

N. T.

Forrás: Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

– Hagyomány az iskolánkban, hogy a ballagási ünnepély előtt a végzősök „éjjeli zenéje” után mi, tanárok is éneklünk, szerenádot adunk a tanítványainknak. Megtiszteljük őket, megköszönjük az együtt-tanulást. Sötétedés után gyertyával a kezünkben az aula lépcsőjén együtt, kórusban – olvasható a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium " target="_blank" rel="noopener noreferrer">posztjában.

Szabó László intézményvezető a bejegyzésben arról is beszámol, hogy az egyik fő daluk Koncz Zsuzsa: Ha én rózsa volnék című száma. A mély gondolatiság mellett a néhai Rózsára is emlékeztetnek és emlékeznek.

– Jómagam nem kívántam ezt a hagyományt elhagyni most sem. Sajnos ott tartunk ahol tavaly, ezért újfent kisfilmet készítettünk szerenáddal kiegészítve. Éneket hall, gyertyát lát az andrássys maszkos este. Hagyományt közvetítünk, erőt és jó szerencsét kívánunk! És a maszkabál mást is üzen: tisztelem és becsülöm a másikat – zárja sorait az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában