Szent Flórián napja - galériával

2021.05.04. 13:59

Kimagasló munkát végző tűzoltókat ismertek el Gyulán

Elismerő oklevelet és ajándéktárgyat adott át Szent Flórián napja, a tűzoltók napja alkalmából az önkormányzat nevében dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a helyi tűzoltó-parancsnokság két tagjának Cseresznyés Balázs főtörzsőrmesternek és Vizlendvay Zoltán törzsőrmesternek kedden reggel a városháza dísztermében.

P. G.

20210504 Gyula Tűzoltók munkáját ismerték el a képen fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Dr. Görgényi Ernő elmondta, szép hagyományként a tűzoltóságok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok minden évben ünnepségeket szerveznek Szent Flórián napján, amelyek részeként elismerik mindazon tűzoltókat, akik kiemelkedő munkájukkal példaként állíthatók társaik és a társadalom elé.

- Idén a pandémia miatt elmaradtak az ünnepségek, de Szent Flórián napjának jelentősége még inkább megnőtt, hiszen valamennyiünknek még inkább szükségünk van azokra a szolgálatokra, amelyek a rendet, az egészséget, a katasztrófák elhárítását biztosítják – fogalmazott a polgármester. Mint mondta, a járvány egyébként is megrengette a biztonságérzetünket, és még nagyobb értékkel bír azok munkája, akik annak megtartását és növelését vállalták, akikre a bajban is mindig számíthatunk.

 

– A tűzoltó hivatás az egyik legmagasabbra értékelt pálya hazánkban, amihez az egyik legnagyobb bizalmi index társult – tette hozzá. – Bár a szervezet ma már állami fenntartásban működik Gyulán, a rendkívül szoros kapcsolat megmaradt az önkormányzattal. Példaként említette, hogy a tűzoltók karitatív tevékenységekben is részt vesznek, illetve olyan missziót is vállalnak a közösség érdekében, mint a veszélyes fák eltávolítása.

- Ezért is szívügyünk, hogy elismerjük kollektív értelemben és egyénileg is a tűzoltók munkáját – hangsúlyozta. Zanócz István, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának javaslata alapján az önkormányzat nevében dr. Görgényi Ernő kiemelkedő tevékenységükért elismerő oklevelet és ajándéktárgyat adott át Cseresznyés Balázs főtörzsőrmesternek és Vizlendvay Zoltán törzsőrmesternek.

Zanócz István köszöntőjében Szent Flórián napjának fontosságát emelte ki. Mint mondta, büszkeséggel állnak azok előtt, akik kimagasló munkájuk miatt elismerésben részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában