adomány

2021.05.24. 12:01

Két osztályon is használják a lézerterápiás készüléket Orosházán

A Safe Laser gyártója, Rózsa Tamás adományozott egy lézerterápiás készüléket a kórháznak.

Cs. I.

Horváth Nikoletta rehabilitációs szaklogopédus kezel egy beteget a neurológián /Fotó: M. K./

A kibocsátott lágy lézerfény hatása 8 centiméter mélységig érvényesül, ezért a mélyebb területekben lévő elváltozások, gyulladások, fájdalmak gyógyításában és az emberi szervezet biostimulációs hatásában van jelentős szerepe. A bőrfelületre helyezve általános lézerként használható, orrkezelővel orrnyílás bevilágítására is alkalmas. A készüléket a neurológiai és a mozgásszervi rehabilitációs osztály közösen használja.

Horváth Nikoletta rehabilitációs szaklogopédus kezel egy beteget a neurológián /Fotó: M. K./

– Örömmel vettük a felajánlást, új lehetőségek nyílnak meg a gyógyításban – mondta dr. Török Ágnes. – Elsőként a stroke betegek kezelésében kezdtük el a használatát. A stroke kezdeti szakaszában elindítjuk a lézerterápiát az azonnali infúziós kezelés és gyógytorna mellett. Az aktív osztályon eltöltött viszonylag rövid időt követően a rehabilitáció későbbi időszakában folytatható a kezelés az eszközzel – tette hozzá a neurológus osztályvezető főorvos. A mozgásszervi rehabilitációs osztály vezetője szerint a lézeres kezeléseknek nagy ízületi krónikus, kopásos betegségek, gerincbetegségek, nyak- és derékprobléma, teniszkönyök esetén gyors és hatékony gyulladáscsökkentő és keringésjavító hatása van.

– Ezek általános problémák a nálunk fekvő, vagy a nappali kórházban kezeléseken részt vevő betegeknél. Így lesz lehető­ségünk kihasználni az eszköz gyógyító hatását – fogalmazott dr. Floszberger Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában