Békéscsaba

2021.05.27. 08:26

Hamarosan elviszik a levágott ágakat

Az utóbbi napokban több olvasói megkeresés is érkezett hozzánk a Békéscsaba utcáin történt fagallyazásokkal kapcsolatban.

beol.hu

Mint azt sokan észrevették, még május 14-én az áramszolgáltató alvállalkozói sorra járták Békéscsaba utcáit és azoknál a fáknál, melyek ágai már közel nőttek a villanyvezetékekhez, fagallyazást végeztek. Több olvasóink is kérdezte, hogy a levágott ágak mikor kerülnek elszállításra?

Az MVM Ügyfél-kommunikációs Osztálya megkeresésünkre az alábbi választ adta:

„Békéscsabán, mint minden más településen, a gallyazást az önkormányzattal egyeztetett módon és az elfogadott ütemezés szerint folyamatosan végzi az MVM Démász Áramhálózati Kft. szerződött partnere. A levágott gallyak elszállítása folyamatosan történik, ugyanakkor több helyszínen az ingatlan előtt parkoló autók nehezítik a munkát, és sok esetben a lakossági zöldhulladékot is kihelyezik ilyenkor az ingatlanok elé, arra számítva, hogy az áramszolgáltató gallyazó partnere azt is elviszi.

A gallyazást követően belterületen 5 munkanapon belül kell elszállítani a levágott ágakat, külterületen a helyszínen marad, amit az ingatlan tulajdonosa felhasználhat. Társaságunk intézkedett, hogy a nyesedékek elszállítása mihamarabb megtörténjen Békéscsabán.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában