békés megye

2021.05.20. 14:31

Folyamatosan érkeznek a Volánbuszhoz a tavaly év végén megrendelt MAN csuklós autóbuszok

Átvette a Volánbusz az első 10 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbuszt – közölte a közlekedési társaság csütörtökön.

Fotó: Soos Botond

A járművek annak a 204 darabos flottának az első példányai, amelynek beszerzéséről még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel. A 20,8 milliárd forint plusz áfa értékben vásárolt csuklós autóbuszok több ütemben, várhatóan augusztus végéig folyamatosan állnak forgalomba. A Volánbusz tájékoztatása szerint Békés megyébe 5 darab ilyen jármű kerül.

Békés megyébe öt csuklós autóbusz kerül /Fotó: Volánbusz/

Az 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsony padlósok, akadálymentes kialakításúak és 300 kilogramm teherbírású rámpával is rendelkeznek, így kerekesszékkel és babakocsival is kényelmesen igénybe vehetők. Az új járműveket környezetkímélő, EURO 6 besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamerával és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámlálóval szerelték fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában