környezetvédelem

2021.05.27. 13:26

Állatfigurás hulladéktárolókat helyeztek ki Békésen

Békésen, a ligeti, illetve a Fáy utcai játszótéren, valamint a strand gyermekmedencéje mellett adták át csütörtökön azt a három, állatfigurákról mintázott innovatív hulladékgyűjtőt, amelyek a Hétkrajcár Egyesület pályázata nyomán érkeztek Békésre.

P. G.

20210527 Békés Gyerekszemetesek Három állatfigurás hulladéktárolóval gazdagodik Békés város a Hétkrajcár Egyesület jóvoltából. Az egyesület vezetősége gyereknap alkalmából 2021. május 27-én ünnepélyes keretek között adja át használatba az önkormányzat képviselőinek és a város gyermekeinek az edényeket. Erzsébet ligeti játszótér Jelen lesznek a Hétkrajcár Egyesület képviselői, Kálmán Tibor polgármester és Mucsi András önkormányzati képviselő, valamint a Fürkész Központi Óvoda két csoportja elsőként próbálja ki a „Mackó” tárolót. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

A ligetben egy mackó, a Fáy utcán egy levelibéka, míg a gyermekmedence partján egy delfin formájú hulladékgyűjtő szolgálja majd a köztisztaságot és egyúttal a gyermekek környezettudatos nevelését is. A több mint 600 ezer forintos fejlesztést megvalósító, Békés életében igencsak aktív Hétkrajcár Egyesület a helyszínen, egy rögtönzött kis játék segítségével tette még emlékezetesebbé az „új lakók” érkezését a megjelent óvodások számára.

A környezettudatos gondolkodást és nevelést segítő eszközöket Kálmán Tibor polgármester, Izsó Gábor elnök és Kenyeres-Zsebics Emőke egyesületi titkár adta át, illetve a strandon jelen volt Erdélyi Imola, a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatója is. A ligeti eseményen részt vett Mucsi András önkormányzati képviselő, a Fáy utcai programon pedig Balog Zoltán önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában