hatékonyabb műveletek

2021.04.01. 08:29

Új tűzoltóautót használhatnak Békésen

Korszerű gépjárműfecskendővel, új tűzoltóautóval bővült a Békési Önkormányzati Tűzoltóság járműparkja – tájékoztatott közleményében Kálmán Tibor, a város polgármestere.

P. G.

A napokban tesztelték az új fecskendőt /Fotó: Gazsó János/

Fotó: Janos Gazso

Mint kérdésünkre elmondta, a jármű, a Mercedes MB 1234 TLFA 4000 típusú fecskendő korábban Mezőkovácsházán teljesített szolgálatot, majd a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából került Békésre. Ezt követően megtörtént a tűzoltóautó felújítása, majd a járművet a közelmúltban forgalomba helyezték, illetve tesztelték, amin részt vett a polgármester is. Mint megtudtuk, a rekonstrukciót részben adakozás segítségével végezték el, illetve a tűzoltók önkéntes munkával is hozzájárultak ahhoz.

A napokban tesztelték az új fecskendőt /Fotó: Gazsó János/

Kálmán Tibor ezt követően hangsúlyozta, a Békési Önkormányzati Tűzoltóság járműparkjának mostani gyarapodása mind a biztonságosabb és gyorsabb munkavégzés, mind a hatékonyság szempontjából hatalmas előrelépés: – Meggyőződésem, hogy az új eszköz a jövőben kiválóan szolgálja majd városunk biztonságát, növelve tűzoltóink eddig is kiemelkedő hatékonyságát – tette hozzá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában