fejlesztés

2021.04.01. 08:40

Több csabai utcáról vesz le terhet az Építők útja

Az Építők útjával kötik össze a Kétegyházi utat és a Lencsési lakótelepet, pontosabban a Csányi utcát. Szarvas Péter polgármester – aki nemrég a városi közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva hozott egy döntést a fejlesztés kapcsán – elmondta, lényegében egy ipari terület és egy lakóövezet között teremtenek kapcsolatot a beruházás révén.

L. B.

Mint ismertette: az Építők útjának meglévő részét korszerűsítik, valamint tovább építik az utat a Csányi utca felé, összesen mintegy 1,2 kilométert érint a fejlesztés. Nemcsak széles út áll majd rendelkezésre, hiszen lesz közvilágítás is, a csapadékvizet elvezető rendszereket szintén rendbe teszik, valamint bizonyos részeken bicikliutat, járdát ugyancsak építenek.

A teljes beruházás várhatóan 2021. végén fejeződik be /Fotó: MW/

A fejlesztés elsősorban a Lencsési lakótelepen élő 14 ezer békéscsabait segíti, akik az Építők útja révén gyorsabban, biztonságosabban juthatnak majd el a vasútállomás, a buszpályaudvar környékére. A Corvin, a Bánát és a Tessedik utcákat pedig mentesítik a komoly forgalom okozta teher alól.

Szarvas Péter hozzátette: az Ilosvai utcát is korszerűsítik, az egyirányú marad, a biciklisek azonban mindkét irányban tekerhetnek majd.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-uttal-kotnek-ossze-ket-csabai-varosreszt-3789574/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában