Koronavírus Békésben

2021.04.29. 17:45

Szarvason és Battonyán is készülődnek a nyitásra

Festenek, fertőtlenítenek, takarítanak a kulturális intézményekben.

A szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum igazgatója, Roszik Zoltán elmondta, a várható nyitás hírére már napokkal ezelőtt elkezdtek takarítani, illetve kiállításokat, eseményeket szervezni.

Hozzátette, júniustól ugyan már sorban állnak a korábban betervezett és egyeztetett kiállítások, azonban a nyitás megünneplésére már májusban szeretnének összeállítani egy tárlatot. Ez régi, főként 50-es években készült szarvasi képekből és mai fotókból áll majd. Emellett az utolsó simításait végzik a nemrég elhunyt Szabó László iparművész játékkiállításának, így azt is hamarosan láthatja a közönség.

Battonyán is készülődnek a nyitásra a helyi művelődési házban. Festenek, fertőtlenítenek, automata kézfertőtlenítőket helyeznek ki, hogyha megnyílik az épület a közönség előtt, és megkezdődik a művészeti oktatás az épületben, minden feltételt biztosíthassanak. – Már több előadást lekötöttünk gyerekeknek, felnőtteknek, nyugdíjasoknak a Déryné Programban – nyilatkozta Balázsné Szabó Erzsébet intézményvezető. Művelődő közösségeiket szeretnék mielőbb újra beindítani és a lakossági igények felmérésének eredményeként újabb szakkörök is lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában