Csikós Zoltán

2021.04.14. 18:19

Nem a gigaharcsa volt az első nagy fogása a gyomaendrődi horgásznak

Közel 80 kilós óriásharcsát fogtak a napokban a Körösön – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

P. G.

Mint megírtuk, a Körösök legendás hőskorában sem mindennapos méretű harcsa került horogra vasárnap délután a Hármas-Körös gyomai szakaszán. A KHESZ halőrei által mérlegelt 78 kilogrammos és 213 centi hosszúságú hatalmas ragadozót csónakból fogta egy tapasztalt helyi horgász, kuttyogatással csalva a felkínált csali közelébe.

Beküldött fotók

A horgász szerette volna szabadon engedni a halat, ennek érdekében nagyon hosszú ideig próbálkozott azzal, hogy magához térítse a harcsát. Sajnos nem járt sikerrel, ezt követően adódott lehetőség a pontos lemérésére.

A halat Csikós Zoltán gyomaendrődi horgász fogta ki. Mint lapunknak elárulta, kora délután ment ki a folyóra, és fél négykor jött a kapás.

Előzetesen a horogra 10-15 gilisztát tett, és aközben kuttyogtatott.

– Először, amikor megakasztottam, nem gondoltam, hogy ekkora méretű hallal lehet dolgom, amikor azonban jobban érzékeltem a mozgását, már sejtettem, hogy sokkal nagyobb példány akadt horogra. Húsz-harminc perc fárasztás után emeltem a csónakba. Mivel onnan egyedül nem bírtam kidobni a halat, azonnal indultam a partra, a csónakkikötőbe, miközben telefonáltam, hogy jöjjenek segíteni visszaengedni a vízbe az „óriást”.

Egy ilyen példánynak a vízben a helye. Visszahelyeztük a folyóba, de sajnos már nem tért magához, bár fél órán keresztül próbáltam, próbáltuk újraéleszteni – számolt be az eseményekről a horgász. Így nyílt lehetőség arra, hogy a halőrök lemérjék a harcsát. A halat Zoltán egyébként elajándékozta.

Csikós Zoltánt sokan egyébként a nagy harcsahorgásznak nevezik a környéken, mert már számtalan óriási példányt fogott az elmúlt több mint harminc esztendőben, mióta pecázik. Kezdetben pontyozott, de az utóbbi években már csónakból süllőzik, illetve harcsázik. A nagyobb halakat mindig vissza is engedi a vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában