pályázat

2021.04.21. 07:15

Megszületett a „Békési Termék” logó

Megszületett a „Békési Termék” Védjegy logópályázat eredménye. A tervek szerint egy-egy kiadvány és webshop is szolgálja majd a jövőben a logóval védett termékek népszerűsítését – tájékoztatta hírportálunkat Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

Mint a részletekkel kapcsolatban megtudtuk, a „Békési Termék” Védjegy Bizottság a napokban választotta ki a logópályázatra beérkezett munkák közül azt, amelyik rövidesen a Békésen előállított termékek minőségét, megbízhatóságát jeleníti majd meg. A polgármester, egy személyben a bizottság elnöke, elmondta, a téma iránti fogékonyságot és a pályázat aktualitását is mutatja, hogy sok alkotás érkezett a kiírásra, így nehéz volt a döntés.

– Sok szempont figyelembevétele mellett, többségi szavazattal Berényi Nagy Vanda pályázata került ki győztesen a bírálatból,

gy az általa tervezett szimbólummal találkozhatunk majd a jövőben az érintett termékeken, és az alkotó az 50 ezer forintban megállapított pályadíjat is átveheti majd – tette hozzá a polgármester. Emellett a Fenntartható Térségért Alapítvány is döntött az általa felajánlott különdíjról, amelyet Hangyál Zsófiának ítélt meg, aki egy 20 ezer forint értékű, békési termékekből összeállított ajándékcsomagot vehet át. A bizottság elmondása szerint a beérkezett munkák mind ötletesek, és színesek, a helyi értékeket jól szemléltető kivitelűek voltak, így minden pályázó egy-egy helyi vonatkozású könyvet is átvehetett a munkájukat méltató köszönőlevél mellé. A „Békési Termék” Védjegy logóját a bizottság előkészíti, hogy védjegyként hivatalosan bejegyezze azt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

A bizottság több szempontot figyelembe vett döntése során. Középen Kálmán Tibor, Békés polgármestere /Fotó: Gazsó János/

– A kezdeményezés nyomán, a logó használatát ­elnyerő termékeket egy kiadványban is népszerűsíteni fogjuk, illetve tervezzük egy webshop elindítását is, ahol mind a hozzánk látogatók, mind a békésiek egyszerűen megrendelhetik, megvásárolhat­ják őket – nyilatkozta Kálmán Tibor. Az önkormányzat fontos célja, hogy népszerűsítse a helyi termékeket, minél inkább középpontba állítsa a helyi termelők munkáját. Ebben együttműködnek a Békési Kisgazdakörrel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában