tervezet

2021.04.09. 19:26

Fejlesztésekkel segítenék a mezőgyáni munkahelyek teremtését

Összesen 1,3 milliárd forintnyi fejlesztésben gondolkodik Mezőgyán a mostani európai uniós ciklusban, több pályázatot adna be az önkormányzat – ismertette Dani Attila polgármester, aki a kö­zelmúltban ezzel kapcsolatban egyeztetett a Sarkadi járás többi polgármesterével.

L. B.

20210329 Mezőgyán Dani Attila polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Tervezik a polgármesteri hivatal, az óvoda és a művelődési ház energetikai korszerűsítését, hogy ezzel is csökkenthessék az önkormányzat kiadásait, a rezsi költségeit.

Emellett lényeges, hogy javítanák, aszfaltoznák a belterületi utakat, hiszen ez régi vágya a mezőgyániaknak.

A helyi gazdaság fejlesztése, munkahelyek teremtése érdekében a Szilágyi iskola épületében – vagyis abban az épületben, ahol egykor az alsó tagozatosok tanultak – egy inkubátorházat alakítanának ki, ahol vállalkozások telepedhetnének meg.

Dani Attila polgármester kifejtette, számos fejlesztésben gondolkodnak /A szerző felvétele/

Folytatnák a csapadékvizet elvezető rendszerek fejlesztését, korszerűsítését, mind Mezőgyánban, mind Nagygyantén. A turizmus fejlesztése érdekében rendbe tennék az egykori laktanya épületét. Felújítanák a sportpálya melletti épületet, a szolgálati lakásokat, valamint a közösség építése érdekében rendezvényeket ugyancsak szerveznének – sorolta Dani Attila polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában