Khesz / videóval

2021.04.08. 18:47

Alig egy hónap alatt nyolcszázötven mázsa halat telepítettek

Csütörtökön befejeződött a Csökmői Halgazdaság háromnyaras pontyállományának lehalászása – tudtuk meg Nemes Attilától, a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) ügyvezetőjétől.

P. G.

Forrás: KHESZ

A KHESZ ennek kapcsán egy rövid összegzést is közzétett az elmúlt hetek intenzívebb tavaszi haltelepítéseiről " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a Facebook oldalán.

/Fotó: KHESZ/

Mint megtudtuk, a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően már március elejétől megkezdődhettek az idei évi halasítások a szövetség vízterületein.

Az Ecsegfalvi- és Csökmői Halgazdaságok háromnyaras pontyállományainak kihelyezése mellett extra méretű pontyok telepítésére is lehetőség nyílt, illetve a terveknek megfelelően valósulhatott meg egyéb halfajok beszerzése is.

Ennek keretében vegyes keszeg, egynyaras balin, kétnyaras harcsa, háromnyaras csapósügér és ivadék menyhalak is kerültek már a vizekbe. Az alig egy hónapja tartó telepítések során eddig megközelítőleg 850 mázsa halat helyezett ki a a KHESZ a különböző folyóvízi, holtági, tavi és csatornai vízterületeikre. A telepítéseket egész évben folytatják az ütemterveknek és a piaci lehetőségeknek megfelelő intenzitással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában