Békéscsaba

2021.04.19. 18:17

A Wenckheim-projekt részeként több helyen megújult, megépült a bicikliút

Bár még lehet számítani kiegészítő munkákra, de lehet már használni Békéscsabán, a Körte sor és a Vesze közötti bicikliutat.

L. B.

Saját felelősségre lehet használni a futófolyosót, a Körte sor és Vesze közötti, Élővíz-csatorna menti bicikliutat – ismertette Szarvas Péter polgármester, hozzátéve, hétfőn befejeződött a műszaki átadás-átvételi eljárás, és elindult a forgalomba helyezési eljárás, ami várhatóan hatvan napot vesz igénybe. Kiemelte, kell még kiegészítő munkákra számítani a szakaszon.

Szarvas Péter (középen), valamint hivatal munkatársai, Bába Sándor és Wittmann László a Gerlát és Pósteleket összekötő szakasznál /Fotó: békéscsabai önkormányzat/

Elmondta: a Wenckheim-projekt keretében a Bartók Béla úti és Temető sori bicikliút felújítása véget ért, a Kerekegyházi úton megépült az út, valamint korszerűsítették a Kétegyházi úti szakaszt is. A Kígyósi úton a zárt csatorna fektetése befejeződött, a kerékpátút elkészült. Hangsúlyozta, ezen részek továbbra is munkaterületnek számítanak.

Megosztotta: megkötötték a kivitelezési szerződést több gerlai szakasz, a Gerlát és Pósteleket összekötő szakasz, valamint a pósteleki erdei sétány vonatkozásában. Az előkészítő munkák elkezdődtek. Több szakasz – mint a Szabadkígyóst elérő rész, a Ligeti sor, a gerlai Csabai utca másik része – esetében lefolytatták a közbeszerzési eljárást, de kiegészítő forrásra vár az önkormányzat, csak akkor indulhat el a munka, ha az is rendelkezésre áll.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Pósteleken, ugyancsak a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítását célzó projekt keretében biciklis kalandpark épül:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hamarosan-vegeznek-a-munkalatokkal-biciklis-kalandparkot-alakitanak-ki-posteleken-3878443/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában