galériával

2021.04.23. 19:44

A Hazatérsz dal videóklipjének kamerái Szarvason forogtak

Nem mindennapi eseményen jártunk csütörtökön Szarvason. Egy Körös-parti vendégházban ugyanis a Hazatérsz című dal videóklipjét forgatták a napokban, ami Szekér Gergő énekes és Varga Viktor, a Cervinus Teátrum főrendezőjének közös szerzeménye.

Vásári Erzsébet

20210423 Szarvas Hazatérsz című dal videoklipjének forgatásán jártunk. Nevek: Varga Viktor (A Cervinus rendezője) dalszövegíró Szekér Gergő énekes és dalszövegíró Kiss Péter Balázs rendező Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Amikor az ember valami kultúrát teremt, akkor szereti megmutatni benne a választott vagy éppen odaszületett otthonát a világnak – felelte Varga Viktor arra a kérdésünkre, hogy miért éppen Szarvast választották a klipforgatás helyszínéül. Ezenfelül úgy gondolja, hogy rengeteg olyan természeti érték és szépség van a településen, illetve a környékén, amit érdemes megmutatni. Ráadásul egyfajta felelősségének érzi azt, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy a fiatalok hazatérjenek, vagy eleve helyben maradjanak, miután azt látta, hogy sokan eladták régi házukat és elköltöztek egy jobb élet reményében. Ez a videóklip pedig épp arról szól, hogy egy ifjú felismeri a régi otthonában rejlő értéket.

Varga Viktor a részletekről szólva elárulta, a szervezés idején azt tapasztalta, hogy szinte minden szarvasi magáénak érzi ezt a dalt, így bőven akadt segítsége a helyszín kiválasztásában. Végül bő másfél hónap alatt összeállt minden a forgatáshoz, melynek első napján a vízen dolgoztak. Egyfajta emlékképeket örökítettek meg, hiszen a történet lényege, hogy egy fiú hazatér eladni nagyapja házát, amit megpillantva rátörnek az emlékek. A második napon az útról és a megérkezésről készítettek felvételeket, amit a házon belüli pillanatok követtek.

A harmadik és egyben zárónap pedig a visszaútról szólt. A tizenkét fős stábból négy fő volt a színész, illetve énekes, a rendező pedig Kiss Péter Balázs. Főszerepben Szekér Gergő, akiről a történet szól. Szemán Béla a nagypapát, Varga Viktor az édesapát, Laurinyecz Szilveszter pedig a kisfiút játszotta.

Szekér Gergő elárulta, a forgatás néhány napjában nagyon megszerette Szarvast, ahol barátságos környezetben érezte magát, ráadásul minden zökkenőmentesen zajlott. Ezentúl tökéletes helyszíneket adott a klipnek a település környezete. A folyó és a holtágak várakozáson felüli felvételeket biztosítottak a klip elkészítéséhez. A tanyavilágot idéző vendégház pedig kitűnően passzolt a történethez. Visszatérve a kezdetekre elmondta, Varga Viktorral lényegében véletlenül kezdtek együtt dolgozni a dalszövegen, amiből nem csupán egy jó zene, de egy barátság is született. Éppen ezért további közös munkákban is gondolkoznak. Ilyen lesz például a Dögölj meg, drágám! című tévéjáték, amit május 1-től forgatnak, vagy a Szigorúan tilos! tévéjáték, aminek új zenéje születik.

Kiss Péter Balázs elmondta, örömmel fogadta a felkérést a videóklip rendezésére, hiszen már korábban is dolgozott együtt Szekér Gergővel egy kisfilmben, illetve a zenét is hallotta. Eleinte csupán közösen ötleteltek, majd kialakult egy forgatókönyv egy olyan történettel, amit mindenképp el szerettek volna mesélni a dallal együtt a nézőknek­.

Elárulta, ő egy Budapest környéki helyszínre gondolt először, majd megtekintve a szarvasit, nem volt kérdés, hogy itt forgatnak. A folyó, annak partja és a vidéki ház ugyanis olyannyira magával ragadta a stábot, hogy még a forgatókönyvet is rászabták a terepszemle után. Hozzátette, ő ugyan korábban még nem járt Szarvason, de a forgatás után még biztosan visszatér a településre. A rendező hangsúlyozta, nem egy klasszikus videóklipet szerettek volna csinálni, hiszen véleménye szerint maga a dal is különleges. Van ugyanis egy olyan érzelmi tartalma, ami azt kívánta meg, hogy egy kisfilmet forgassanak hozzá. Utóbbi története természetesen a hazatérésről szól, mondanivalója pedig azon gyökerekhez és emlékekhez való visszanyúlás, melyek meghatároznak minket.

Varga Viktor végül elmondta, májusban már látható lesz a közönség számára a videóklip, és nagyon szeretnék azt Szarvason is bemutatni egy színházi premier vetítésen, amely természetesen a pandémia helyzetétől függ majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában