Koronavírus Békésben

2021.03.24. 07:35

Szarvas Péter: csak a vakcinákkal lehet Békéscsabán is lassítani, megállítani a járványt

Az elmúlt napok adatai alapján Békés megyében, így vélhetően a városban is emelkedik a fertőzöttek száma, ugyanakkor pozitív, hogy a szennyvízben a koronavírus-koncentráció nem nő, hanem stagnál – mondta a keddi sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester.

L. B.

20210311 Lovasberény SARS-CoV-2 - COVID-19 vírus elleni védőoltás - Moderna vakcina - beadása a háziorvosi rendelőben Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap FMH

Forrás: Pesti Tamás/MW

Fotó: Pesti Tamás

Szarvas Péter polgármester kiemelte: az önkormányzati óvodák mindegyike biztosít felügyeletet, az 1500 gyermek nagyjából 15 százaléka, azaz 220-230 esetében igényelték ezt a szülők. A bölcsődék működhetnek, működnek is, a kicsik 50 százaléka jár. Kiemelte: a szociális intézményekben nyugalom van, hála az elővigyázatosságnak és az oltásoknak, az ellátottak és a szakemberek között sincs fertőzött.

Hozzátette: az önkormányzat segít abban, hogy sikeres legyen az oltási program. Azokat, akik kérik, elviszik az oltópontra, és onnan haza is viszik őket. A háziorvosoknál az önkormányzat munkatársai segítik az adminisztrációt, hogy rugalmas, hatékony legyen az ügyintézés. Az előkészítő munka során telefonálnak az oltásra behívottaknak, egyeztetik, hogy mikor és hova kell menni, mit kell vinni. Hangsúlyozta: a Réthy Pál tagkórház számára is felajánlották azon munkatársaik segítségét, akik a korlátozások miatt munkával nem leterheltek.

A városvezető elmondta: a meglátásuk szerint nem egyértelmű, a korlátozások idején mit lehet árulni és mit nem a békéscsabai piacon, ezért úgy döntöttek, hogy mindenki számára lehetővé teszik az árusítást.

Fontosnak nevezte, hogy az oltási hajlandóság növekedhessen. Arra kért mindenkit, hogy akiben van kétely, keresse meg háziorvosát, baráti, ismerősi körében azt, akire hallgat, hallgassa meg az ő véleményüket is. És vállalják a vakcinákat, mert csak azzal lehet Békéscsabán is lassítani, megállítani a járványt. Elmondta: a maszkviselés közterületen mindenhol kötelező, de lát olyanokat, akik erről megfeledkeznek. Azt is kérte: olyan időszakban menjenek a boltokba, a piacra, amikor kevesen vannak, kerüljék a csúcsidőszakot, a tumultust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában