Koronavírus Békésben

2021.03.11. 16:04

Ösztönzi kortársait az oltás felvételére

Egészségügyisként már megkapta a védőoltást a békéscsabai Vincze Dávid. Orosz vakcinát kapott, de bármelyiket, így a kínait is elfogadta volna. Regisztrációra biztatja kortársait.

Ny. L.

20210309 Békéscsaba Vincze Dávid, az Ifjú Gazdák Békés Megyei Egyesületének elnöke Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

Vincze Dávid, az Ifjú Gazdák Békés Megyei Gazdakörének elnöke az agrármérnöki diploma mellett egészségügyi gázmester végzettséggel rendelkezik. Így például kórtermek, rendelők fertőtlenítését, valamint rágcsálóirtást is végezhet. A 24 éves fiatalember tagja a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarájának, és amint lehetett, regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra, és egészségügyisként meg is kapta.

– Orosz vakcinát adtak be, de ugyanolyan szívesen fogadtam volna a kínait vagy bármely másikat. A lényeg, hogy védettségem legyen a betegség ellen, és másokat se fertőzzek meg

– hangsúlyozta hírportálunknak.

Vincze Dávid kortársait is biztatja a regisztrálásra /Fotó. Bencsik Ádám/

– Egyre fiatalabbakat támad meg a vírus, és akár maradandó károsodást is okozhat. Találkoztam ilyennel a környezetemben is. Az egyik, hasonló korú barátomnak fél év után sem jött vissza az ízlelése és a szaglása. Egy másik pedig 15 napot volt kórházban, de azóta is érzi a betegség utóhatásait, nem épült még fel teljesen. Ezért a korombelieket is arra ösztönzöm, hogy mielőbb regisztráljanak, és adassák be az oltást saját és mások egészsége érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában