háromszáz fát ültettek el

2021.03.25. 07:26

Őshonos fajtákkal gyarapodott a békés-dánfoki génpark

Kétszáznyolcvan fát ültettek el több szervezet összefogásával Békés-Dánfokon, a génparkban – tudtuk meg Kálmán Tibor polgármestertől.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

A növényekre a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Iroda XIII. Tesz-Vesz Tavasz című programjának keretében a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Békési Szervezete és a békési Szentháromság Plébánia katolikus közössége közösen nyújtott be sikeres pályázatot.

Köteles Zoltán, a békési KÉSZ tagja elmondta, az önkormányzattal, illetve a Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft.-vel együttműködésben őshonos kocsányos tölgyeket és ezüst hársakat telepítettek a dánfoki részen, amiket onnan ültethetnek majd tovább a város több részén.

Kétszáznyolcvan fát ültettek el a közelmúltban /Fotó: Gazsó János/

Köteles Zoltán szólt arról is, hogy az egyházmegye és az ifjúságpasztorációs iroda idei kezdeményezésének részeként összesen 2020 fát ültettek, ültetnek el Csongrád és Békés megyében, mert 2020 az Eucharisztikus Világkongresszus éve lett volna. A munkálatok első részén részt vett Kálmán Tibor polgármester, dr. Pálmai Tamás, a békési KÉSZ tagja, Köteles Zoltán, valamint Hegyesi Szilárd, a turisztikai és szolgáltató kft. ügyvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában