Árgyélus királyfi

2021.03.13. 07:24

Mesedarabot próbál a csabai társulat

Hamarosan végéhez ér az Árgyélus királyfi mesedarab próbafolyamata a Jókai színházban. Bár a csabai teátrum zárva tart, a szigorítások ellenére tovább ­folyik a közös munka a színpadon. Ezúttal a Tege Antal által rendezett darab egy részletét mutatták be a színészek, melyet az Aradi Kamaraszínházzal karöltve visznek színre.

V. N.

Fotó: A-TEAM/Nyari A.

Az Árgyélus királyfi című népmese 1618-ban jelent meg először nyomtatásban, és körülbelül száz kiadást ért meg azóta. A csabai színpadra írt történet viszont egy kicsit új színt kapott azzal, hogy a hold, a szél és az állatok királya helyett a világ rongyosával és éhesével találkozik a főszereplő.

Nádra Kitti és Czitor Attila alakítja a két főszereplőt /Fotó: Nyári A./

Ugyanakkor megmaradt az a gyönyörű szerelmi történet, amelyben Tündér Ilona a szerelméért vállalja a földi halandóságot, és lejön a tündérek országából az emberek közé, hogy aztán Árgyélus királyfival együtt minden megpróbáltatást és akadályt legyőzzön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában