Koronavírus Békésben

2021.03.04. 12:51

Megbízik a kínai vakcinában Mucsi Balázs

Bár átesett a fertőzésen Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója, az elsők között regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra. Mindegyik itthon engedélyezett védőoltást biztonságosnak tartja, de ha lehet, a kínai vakcinát adatná be magának.

L. B.

20201001 Békéscsaba Mucsi Balázs a BSZC (Békéscsabai Szakképzési Centrum) főigazgatója Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Elmondta, nála csak enyhék voltak a tünetek, ugyanakkor barátai, ismerősei körében voltak olyanok, akik nehezen vészelték át a betegséget, sőt sajnos olyanok is akadtak, akik belehaltak a szövődményekbe.

Mucsi Balázs /Fotó: Imre György/

– Ezért saját magam és a családom, valamint az embertársaim védelmében úgy döntöttem, hogy jelentkezem a vakcinára. És ezt tanácsolom mindenkinek, kollégáimnak és ismerőseimnek egyaránt: ha saját maguk miatt nem is, de mások érdekében vegyék igénybe az ingyenes vakcina lehetőségét – folytatta Mucsi Balázs.

A BSZC főigazgatója elmondta, kikérte orvosként dolgozó barátai véleményét, és abban mindenki egyetértett, hogy mindegyik itthon engedélyezett védőoltás biztonságos. A kellő információkat begyűjtve pedig arra jutott, hogy ő a kínai vakcinát adatná be magának, mivel hagyományos eljárással készült, elölt vírust tartalmaz, és ezen típusú védőoltások terén rengeteg tapasztalat áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában