munkaterület

2021.03.23. 07:33

Még nem lehet használni a csabai futófolyosót

Az elmúlt hétvégén Békéscsabán többen futottak, bicikliztek az Élővíz-csatorna menti, a Körte sor és Vesze közötti futófolyóson, a megújult aszfaltcsíkon.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

– A szakasz jelenleg is munkaterület – hangsúlyozta Szarvas Péter polgármester.

Elmondta: a kivitelező táblákkal jelezte, hogy az érintett rész jelenleg le van zárva, terelőútként a Magyar utcát jelölte meg. A kivitelező a munkálatok miatt bontotta el az elzárásokat, és azokat nem helyezte vissza, ezért annak szükségességét jelzik a cégnek.

– A munkálatok még nem zárultak le a futófolyosón, részben aszfaltozási, részben padkarendezési és felfestési munkák vannak hátra

– sorolta a városvezető, hozzáfűzve, a műszaki átadás várhatóan április második felében történik meg.

A futófolyosónál lévő bicikliút felújítása is része a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítását célzó projektnek, amelynek munkálatai városszerte zajlanak.

Szarvas Péter polgármester elmondta, a Kerekegyházi úton az útépítés, valamint a Kígyósi úton a zárt csapadékcsatorna fektetése befejeződött.

Jelenleg a Kígyósi és Kétegyházi úton a kerékpárút építése zajlik, ezekkel áprilisban végezhetnek. A pósteleki bekötőút megújult, a padkarendezés még hátra van, a tervek szerint április második felében befejezik ezt is. Gerlán átadták a munkaterületet, a kivitelező Póstelekig kitűzte a teljes nyomvonalat, ezzel a projektrésszel a tél elejére végezhetnek.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-helyen-is-lezarasokra-szamithatnak-a-bekescsabaiak-3061286/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában