Koronavírus Békésben

2021.03.24. 13:49

Váratlanul senkihez nem csöngetnek be oltással

Jelenleg csak az oltópontokon, valamint a háziorvosi rendelőkben adnak be koronavírus elleni védőoltásokat – mondta a Békés Megyei Hírlap kérdésére válaszolva Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdán az operatív törzs tájékoztatóján.

L. B.

Tát, 2021. március 23. Nagy Katalin háziorvos beolt egy nőt az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájával táti rendelőjében 2021. március 23-án. MTI/Kovács Attila

Forrás: Kovács Attila/MTI

Fotó: Kovács Attila

Müller Cecília hozzáfűzte: esetleg azokhoz, akik nehezen mozognak, a háziorvos személyesen kiviszi a vakcinát, így ők otthonukban kapják meg.

– Tehát oltás ügyében legfeljebb a háziorvos kopogtathat be valakihez, de arról is előzetesen telefonon értesítik a regisztráltakat – hangsúlyozta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos elmondta, mások nem oltanak házaknál, ilyen formában oltócsoportok sem működnek, ezért, ha valakihez azzal csengetnek be előzetes bejelentkezés nélkül, hogy megérkeztek a vakcinával, mindenféleképpen gyanakodni kell, és nem szabad az ismeretleneket beengedni.

A Békés Megyei Hírlap olvasójához ismeretlenek azzal csengettek be, hogy jöttek beoltani a férjét, aki egyébként nem is regisztrált a koronavírus elleni vakcinára, mivel huzamosabb ideje külföldön tartózkodik. Amikor ezt megtudták, és olvasónk nem nyitott ajtót, távoztak az idegenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában