Koronavírus Békésben

2021.03.01. 17:41

Idén is elmarad az elekiek világtalálkozója

Várhatóan idén is elmarad Békés megye egyik legnagyobb múltra visszatekintő kuriózum rendezvénye, az Elekiek Világtalálkozója ­– adta hírül Szelezsán György a napokban.

V.N.

A polgármester elmondta, hosszas egyeztetések után a képviselő-testület végül úgy döntött, hogy – a koronavírus-járvány okoztavilágméretű veszélyhelyzet miatt – az idei évben sem tartják meg az Elekiek XV. Világtalálkozóját.

– Mivel a kormány február 22-én úgy döntött, hogy további kilencven nappal meghosszabbítja a rendkívüli jogrendet, így továbbra sem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza az életünk a régi, jól megszokott, biztonságos mederbe. Ezért úgy döntöttünk a képviselőkkel, hogy nem tudjuk felelősséggel felvállalni egy határokon átívelő, több ezer embert vonzó rendezvény megszervezését.

Vagyis a járványhelyzet elhúzódása által kialakult bizonytalan helyzetben jobbnak láttuk az idei évben is eltörölni a rendezvényt.

Jelenleg mindennél fontosabb az egészségünk megóvása és a járvány terjedésének megakadályozása – hangsúlyozta a döntéssel kapcsolatban a városvezető.

Továbbá azt ígérte, hogy az előző évhez hasonlóan, amennyiben a járványügyi helyzet kedvezően alakul, megtartják nyáron a hagyományos városi rendezvényeket és ünnepségeket, köztük a négy nemzetiség ünnepét.

Mint megtudtuk, a most meghozott döntés alapján az Elekiek XV. Világtalálkozóját jövő év augusztus 5. és 7. között szeretné majd megrendezni a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában