Békés megye

2021.03.31. 12:11

Hatan részesülnek elnöki elismerésben

Hatan részesülnek idén elnöki elismerésben – közölte a megyeháza. A kitüntetéseket évek óta a március 15-ei ünnepség keretében adják át, idén azonban – tavalyhoz hasonlóan – a koronavírus-járvány ezt nem tette lehetővé.

L. B.

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

A díjak odaítéléséről viszont – mérlegelve a javaslatokat és a megyei közgyűlés tagjainak véleményét figyelembe véve – döntött Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke, a veszélyhelyzet miatt saját hatáskörben.

Az elnök kiemelte: a megyei önkormányzat célja a kitüntetéssel, hogy az oktatás, a katasztrófavédelem, a rendvédelem, a mentők, a szociális ellátás és az egészségügy területéről olyan emberek vagy közösségek munkáját ismerjék el, akik Békés megyében hosszú ideje kiemelkedően magas színvonalú munkát végeztek vagy végeznek.

Idén elnöki elismerésben részesül dr. Kovács Irén, az orosházi kórház nyugalmazott főorvosa; Ladnyik Anita, a Békés megyei mentők csoportvezetője és Szántó Flóra, a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium mesterpedagógusa. Kitüntetést vehet át Vinczéné Varga Ágnes tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humánszolgálat-vezetője; dr. Kis Péter rendőr ezredes, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese; valamint a Békéscsabai Jókai Színház kollektívája.

Zalai Mihály elmondta: a megyei közgyűlés ünnepi ülésének utólagos megtartásáról, az elnöki elismerések átadásának időpontjáról a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldásának, enyhítésének ismeretében, később döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában