Továbbra is együttműködnek

2021.03.05. 10:15

A gyengénlátók javaslatokat tettek Orosháza városvezetésének

Továbbra is keressük azokat az ügyeket, amik fontosak a látássérült embertársainknak, és megoldásuk megkönnyítheti a mindennapjaikat – jelentette ki Dávid Zoltán.

Cs. I.

Dávid Zoltán, Ádász István, Tóth György, Sipos Erika egyeztetett /Fotó: orosházi önkormányzat/

A polgármester találkozott a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnökével, Ádász Istvánnal, Tóth György alelnökkel, valamint az orosházi körzetet vezető Sipos Erikával.

Dávid Zoltán, Ádász István, Tóth György, Sipos Erika egyeztetett /Fotó: orosházi önkormányzat/

Az egyesület képviselői köszönettel fogadták azokat a korábbi intézkedéseket, amiket a város tett a látássérültekért. Újabb jelzésekkel éltek: hol lenne szükség annak a támogatására, hogy a vakok, gyengénlátók is önállóan tudják ügyeiket intézni. Fontosnak nevezték az ügyintéző terekben a hangjelzéssel történő tájékoztatást, városszerte a taktilis jelek alkalmazását, ez utóbbiak a közlekedésben jelentenek nagy segítséget.

– Azért is jöttünk, hogy megerősítsük az egyesület és az önkormányzat együttműködését, egymás támogatását, s elmondjuk, a pandémia miatt egyesületünk munkáját lehetőség szerint az online térbe helyeztük át – fogalmazott Ádász István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában