Zöld város

2021.02.02. 20:34

Újjászületett és rendezvényteret is kapott Medgyesegyháza

Lezárult nemrég a zöld város kialakítását célzó projekt Medgyesegyházán. A település központja 220 millió forint európai uniós támogatásból szépült meg.

N. Sz.

Kraller József polgármester bízik abban, hogy a járvány múltával sok programnak ad majd otthont a rendezvénytér /Fotó: Kiss Zoltán/

– A művelődési ház és a könyvtár előtti részt modern, igényes rendezvényközponttá alakítottuk át: korszerű térburkolatot építettünk ki, helyet kapott egy szabadtéri pingpongasztal és egy sakktábla, sőt a zöld felület is megújult, díszfákat ültettünk – emelte ki Kraller József. A település polgármestere elmondta, a projekt eredményeként egyszerűsödik a városi ünnepek, rendezvények megtartása. A térre négy, fából készült árusítópavilont helyeztek ki, és alkalmanként mobil színpadot is fel tudnak állítani. Megújult a polgármesteri hivatal előtti útszakasz is, korszerű térburkolatot kapott a járda, parkolóhelyeket alakítottak ki, a környezethez illeszkedő díszfákat ültettek, ledes térvilágítás ad fényt.

Kraller József polgármester bízik abban, hogy a járvány múltával sok programnak ad majd otthont a rendezvénytér /Fotó: Kiss Zoltán/

– Újjászületett a sportpálya, az itt élők már használhatják a kor igényeihez igazodó szabadtéri fitneszparkot – árulta el Kraller József, hozzáfűzve, a futballpályán kispadokat állítottak fel, energiatakarékos világításra cserélték a régi reflektorokat, valamint kamerarendszert szereltek fel. Örömmel vették birtokba a helyiek a futókört, ami új, gumiőrleményes borítást kapott, kényelmesebbé téve az edzéseket. A projektnek köszönhetően megszépült az idősotthon parkja is, sétányt és pihenőpontokat hoztak létre, sőt a Csanád vezér parkban is megújult a sétány, a fényt napelemes kandeláberek biztosítják.

– A zöldterület-fejlesztés és rehabilitáció keretében elvégeztük a gyomirtást, és a teljes zöldterület megújult, sétautakat létesítettünk, melyeket utcabútorok, szelektív hulladékgyűjtők szegélyeznek. Mindezek mellett még egy nagy teljesítményű lombszívót is sikerült beszerezni – árulta el hírportálunknak a polgármester a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából megvalósult beruházásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában