Koronavírus Békésben

2021.02.19. 14:25

Újabb vakcinák érkeztek Békés megyébe

Pénteken reggel újabb szállítmány AstraZeneka-vakcina érkezett a Békés Megyei Kormányhivatalba. Az 1600 személy beoltásához elegendő védőoltást a háziorvosok kapják meg.

P. G.

Fotó: LP6DMK2

 

A vakcinával 120 háziorvos a 60 év alatti krónikus megbetegedésben szenvedő, előzetesen regisztrált személyek oltását folytatja a megyében.

Mint arról korábban beszámoltunk, emellett a hétvégén a megyében működő 190 háziorvosi praxis mindegyike irányít már pácienseket az oltópontokra, és Békésben is elkezdődik az oltás a Szputnyik V-vakcinával is.

A vakcinák a Békés Megyei Kormányhivatalba érkeztek pénteken /Fotó: Lehoczky Péter/

Vasárnapra megduplázódik a megyében a koronavírus ellen beoltott személyek száma. A Békés Megyei Központi Kórház, illetve az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, valamint a kormányhivatal munkatársaiból álló mobil oltócsoportok csütörtöktől vasárnapig a megye 39 településén 116 idősotthonban és bentlakásos szociális intézményben már az ismétlő, második körös oltást is beadják az ellátottaknak és az ott dolgozóknak. Ezen túlmenően négy olyan intézményben ahol a járványügyi korlátozások korábban nem tették lehetővé, a gondozottak és alkalmazottak első körös oltása is megtörténik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában