békési kisokos

2021.02.09. 16:52

Több ezer példányban megjelent kiadvánnyal segítik az ügyintézést

Több mint nyolcezer példányban jelent meg a legfontosabb közérdekű telefonszámokat tartalmazó Békési Kisokos című kiadvány Békésen – tájékoztatott kedd délutáni sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor polgármester és Mucsi András önkormányzati képviselő.

P. G.

A városvezető elmondta, a Mucsi András ötletére és szerkesztésében kiadott hiánypótló információs füzet ezekben a napokban jut el a település valamennyi háztartásába.

Kálmán Tibor hangsúlyozta,

bízik abban, hogy a Kisokos a lakosság számára hasznos lehet a mindennapokban, segítve az ügyintézést, támpontot adva egy-egy hirtelen jött élethelyzetben.

Mucsi András elmondta, a választók fogalmazták meg, hogy szükség lenne egy olyan információegyüttesre, amely egy helyen tartalmazza a legfontosabb helyi szolgáltatások, intézmények elérhetőségét. Mint kiemelte, a füzet egyfajta folytatása a korábbi nagy sikerű Kisokos-sorozatnak.

– Legfőbb célunk az volt, hogy az önkormányzati szervek, kormányzati intézmények, egyházi szervek telefonszámai bekerüljenek a kiadványba

– tette hozzá.

Mucsi András szólt arról, hogy változó világunkban gyakran előfordul, hogy módosulnak bizonyos telefonszámok, illetve az egészségügyben a rendelési idők. Éppen ezért létrehozták a www.bekesikisokos.hu oldalt, ahol ezeket a változásokat folyamatosan rögzítik. A képviselő hangsúlyozta, az adatbázis bővíthető, várják a lakosság ötleteit, hogy milyen elérhetőségekre van még szükségük. Hozzátette, a kiadványban Apáti-Nagy Lajos, Gazsó János és Pusztai Gábor Máté képei is láthatók.

Kálmán Tibor arra is felhívta a figyelmet, hogy egy-egy körzet önkormányzati képviselőjének elérhetősége is szerepel a kiadványban, és kérte, hogy keressék a képviselőket kérdéseikkel, problémákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában