modern szolgáltatás

2021.02.26. 17:20

Megnyitotta kapuit a Tündérkert bölcsőde Battonyán

Bővült a Battonya Városi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Ellátó Szervezet (ESZESZ) szolgáltatása 2021. januártól. Megnyitotta kapuját a Tündérkerti bölcsőde.

Cs. I.

Már a neve is sokat elárul. Szerető s modern környezet fogadja a kicsi gyermekeket és szüleiket. Nagy volt a készülődés a nyitást megelőző hónapokban, hiszen az önkormányzat ötvenegy millió forintot nyert a legkisebb korosztály ellátásának intézményesített formában való ellátására, ami komoly hiányt pótol a városban. Sok dolgozó szülő várta a létesítményt, melyet a Battonyai Biztos Kezdet Gyermekház mellett – annak az ingatlanrésznek a felújításával is kiegészítve – építettek fel.

Az épületbővítéssel a bölcsődések optimális környezetben tölthetik napjaikat

Szép ingatlannal gazdagodott a város – mutatta büszkén a felirat alatt Boros Csaba. A polgármesterrel altatási időben értünk a helyszínre, csak a madarak csicsergését hallottuk a zöldövezetben. Elmondta, a konyhai funkciót a gyermekház épületében lévő melegítő konyháról tudják biztosítani. Napi négyszeri étkezésben van része a kisgyermekeknek, amit a Városellátó Szervezet konyháján készítenek.

Boros Csaba érdeklődött Kovács Flóra Anna édesanyjánál, sikeres volt-e a kislány beszoktatása a bölcsődébe /A szerző felvétele/

Azt már Korobán Évától, az ESZESZ igazgatójától tudtuk meg, hogy a gyermekek napközbeni ellátásának helyszínét egy jól felszerelt játszó, foglalkoztató szoba biztosítja. Mellette van a szükséges eszközökkel berendezett fürdőszoba és a már említett tálaló konyha. Az épülethez egy levegőztető terasz és udvar tartozik. A kültéri játékokat is felszerelik, amint beköszönt a jó idő.

Az ellátást 6 hónapos kortól 3 éves korig vehetik igénybe a családok. Elsősorban azok, akik munkaviszonyban állnak. A gyermekek ellátását szakképzett dolgozók biztosítják.

Kovács Flóra Anna a beszoktatás idején már túl van – mesélte a helyszínen a polgármesternek a gyermek édesanyja, aki érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy ő és a párja is dolgoznak. Nagy segítség számukra, hogy a kislányt elhelyezhetik a bölcsődében.

Elégedettek a szolgáltatással, szerető, játékos közegben foglalkoznak a gyermekükkel.

Boros Csaba a folytatásról is beszélt, ugyanis az önkormányzatnak lehetősége nyílt – szintén pályázati forrásból – újabb bölcsődei szárnyat építeni. Erre 150 millió forintot nyertek. Ismét 12 férőhelyes létesítménnyel gazdagodhat Battonya. A rögtönzött közvéleménykutatás megerősítette a városvezetést, van-lesz igény azoknak a helyeknek a kihasználására is.

A tervezett épületbővítés, felújítás és eszközbeszerzés hozzájárul ahhoz, hogy az intézménybe járó bölcsődések optimális környezetben töltsék napjaikat. A gondozó-nevelő munkát végző pedagógusok és segítők részére rendelkezésre állhatnak azok az eszközök, amelyek a kisgyermekek egészséges testi fejlődéséhez hozzájárulnak, kiegyensúlyozott személyiséggé válnak. A beruházásnak 2022 júniusára kell elkészülnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában