civil kezdeményezés

2021.02.14. 14:06

Madárbarát kertet hoztak létre a kovácsházi óvodások

Csatlakozott a Négy évszak óvoda a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által meghirdetett Madárbarát Óvodakert programhoz. A civil kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb társadalmi támogatottságra és aktivitásra építve hozzájáruljon Magyarország, valamint Európa környezeti állapotromlásának megakadályozásához, a kedvezőtlen tendenciák megfordításához.

Cs. I.

A napi madárvédelem alapját a madárbarát kert program gyakorlatközpontú tevékenységei képezik: az odúk, itatók kihelyezésével, a téli madáretetéssel. Ezek a tevékenységek összhangban vannak a környezeti nevelés alapvető céljaival. Madaraink közül több tucat faj falvakba, városokba is követ bennünket.

A mezőkovácsházi Négy évszak óvoda is csatlakozott nemrégiben a Madárbarát Óvodakert programhoz /Fotó: BMH/

Az itatóinkban fürdő vörösbegy, az általunk kitett odúban költő mezei veréb, az etetőkre járó cinkék, pintyek megfigyelése ingyen van. Erőfeszítést nem igényel, szó szerint házhoz jönnek. Ennélfogva az óvodai szemléletformálásba bekapcsolódtak a kovácsháziak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában