Kós Károly emlékére

2021.02.06. 17:41

Kiállítóhellyé válik a vésztői Bagolyvár

Folyamatosan érkeznek a szakember által engedélyezett, valóban egyedi berendezések a Bagolyvárba – mondta Karakas Anikó polgármester arról, hogy az épületben Kós Károly emlékére kiállítóhelyet hoznak létre.

L. B.

Forrás: Archív MW

Fotó: LP6DMK2

Emlékeztetett, a Bagolyvár épülete 100 millió forintból újult meg egy nagy, összességében 450 millió forintos, a turizmus fejlesztését célzó, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projekt által.

Hozzátette, a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhelyen is várhatók további fejlesztések, a közbeszerzési eljárást jelenleg készítik elő. A tervek szerint korszerűsítik a pincét, amelyben egy megújult tárlat kaphat helyet, illetve olyan munkálatokban, például a közművek kiépítésében gondolkodnak, amelyek lehetővé teszik, előkészítik a későbbi beruházásokat is.

– A turizmus kitörési pont Békés megye számára, a térség adottságait figyelembe véve – mondta Zalai Mihály. A Békés megyei közgyűlés elnöke hozzátette, Gyula, mint idegenforgalmi zászlóshajó folyamatos fejlesztésével párhuzamosan további turisztikai szolgáltatásokat is bővítenek, amelyek így összességében növelhetik a turizmus szerepét a megye gazdaságában. Az elmúlt pályázati ciklusban, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 21 Békés megyei pályázat nyert 5,4 milliárd forintot turisztikai fejlesztésekre, a beruházások egy része véget ért, egy részének megvalósítása most zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában