Társkereés

2021.02.14. 07:27

Jelige: házasság – avagy hogyan ismerkedtek a 70-es években

A mai világban csak dobunk egy Hello! Mizu? üzenetet a közösségi oldalon, vagy beregisztrálunk egy társkeresőn és jobbra húzzuk a kiszemeltünket. Ötvenegy évvel ezelőtt azonban ez nem volt ilyen egyszerű. Cikkünkben most lerántjuk a leplet az akkori társkeresés fortélyairól.

T. N.

– Feleségül vennék olyan átlagos szépségű nőt 55 éves korig, aki lakással rendelkezik. Testi hiba és gyermek nem akadály. Lehet tanya lakos is. Én, házasságomban csalódott, elvált, barna, 175 cm magas, átlagos szépségű, jól kereső, jelentős anyagiakkal rendelkező, 50 éves, jelenleg Békéscsabán dolgozó férfi vagyok. Leveleket „Keresem a boldogságom” jeligére a békéscsabai hirdetőbe.

Ilyen és ehhez hasonló társkeresési, házassági ajánlatokat is olvashattunk az 1970-es Békés Megyei Népújság hasábjain. Ötvenegy évvel ezelőtt még nem volt Facebook, hogy dobjunk egy like-ot vagy szívet a kiszemeltünk fotójára vagy csak szimplán ráírjunk, hogy Hello! Mizu? Az első sms-t is csak 1992. december 3-án küldték el.

A szerelemnek azonban semmi sem szabhat határt! Az emberek mindent bevetettek, hogy megtalálják az igazit. Most ezekből szemezgetünk így Valentin-nap alkalmából.

– Nősülne 62 éves magányos, magas barna nyugdíjas, lakással, anyagiakkal. Kedves, önnyugdíjas, házias hölgy válaszát várva. „Kölcsönösség” jeligére a gyulai hirdetőbe.

Fotók: hungaricana.hu

– 34 éves, jó szakmunkás, 2200 forint fizetéssel, saját házzal, anyagiakkal rendelkező férfi házasság céljából megismerkedne szerény, jó, házias lánnyal. Fényképes levelekre válaszolok. „Tavaszi esküvő” jeligére levelet a békéscsabai lapkiadóba.

– 170/36 éves barna, elvált asszony rendezett anyagiakkal megismerkedne hozzá illő férfival házasság céljából 36-46 évig. Egy gyermek nem akadály, csak fényképes levelekre válaszolok. „Alföldi” jeligére békéscsabai hirdetőbe.

– Lakással rendelkező 32 éves szakmunkás megismerkedne komoly, intelligens, teltkarcsú leánnyal, 30 évesig, házasság céljából. Csak fényképes levelekre válaszolok. „Rossz egyedül” jeligére az orosházi hirdetőbe.

Reméljük, hirdetőink közül mindenki megtalálta az igaz szerelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában