Beruházás

2021.02.24. 07:51

Elrajtolt a tanuszoda építése Sarkadon

Jövőre elkészülhet Sarkadon a tanuszoda, ennek megépülésével pedig évtizedes álom válhat valóra a településen.

L. B.

Elkezdődött Sarkadon a tanuszoda építése – mondta dr. Mokán István polgármester, aki a napokban bejárta az Anti úti helyszínt Sárosi Mátyás önkormányzati képviselővel és Csepreghy Mátyás városmenedzserrel.

Tereprendezéssel kezdődtek el a munkálatok /Fotó: Fazekas László/

Emlékeztetett, az önkormányzat 2017-ben adta át a beruházáshoz szükséges 4670 négyzetméteres telket ingyenesen a magyar állam tulajdonába. Ezt követően kezdődtek a tervezési és engedélyezési folyamatok, lezajlott a közbeszerzési eljárás, a kormány pedig biztosította a szükséges 1 milliárd 40 millió forintot.

Egy 1300 négyzetméteres épület kap helyet a területen.

Az év minden időszakában használható tanuszoda egy aulát, a női és férfi szociális blokkot, valamint egy 10x6x0,8 méteres tanmedencét és egy 25x15x1,9 méteres úszómedencét foglal magában a szükséges gépészettel együtt. Az épület körül zöldfelületet és parkolókat alakítanak ki.

Várhatóan jövő tavasszal, nyáron adják át a létesítményt, amely nemcsak az úszásoktatás és sportolás lehetőségét teremti meg, hanem kilenc ember számára állandó munkahelyet is jelent majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában