MSZP

2021.02.25. 13:13

Élhető megyét és Békéscsabát szeretnének

Nagyon le van maradva Békés megye a nettó átlagkeresetek és átlagnyugdíjak tekintetében – erről esett szó az MSZP csütörtöki békéscsabai sajtótájékoztatóján.

L. B.

– A kormány átlagkeresetekről, átlagnyugdíjakról beszél, de hol vannak az átlagban a Békés megyei számok? – kérdezte Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese a csütörtökön a főtéren tartott sajtótájékoztatón.

Miklós Attila önkormányzati képviselő, a párt városi elnöke szerint Békés megye az utolsók között van a nettó átlagkereset és átlagnyugdíjak tekintetében, viszont a természetes fogyásban az élen jár. Olyan élhető megyét és Békéscsabát szeretnének, ahol érdemes dolgozni, ahol jók a bérek, és ahol tisztességes nyugdíj jár az időseknek. Egy felmérés eredményeit ismertetve dr. Köteles Lajos társadalomkutató azt mondta: a Békés megyei idősek kétharmadának havi 80 ezer forint alatti a nyugdíja, a falvakban még ennél is kevesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában