Mezőkovácsháza

2021.02.17. 20:25

Életmentő berendezést vásárolnának a mentőknek

A mentős munka támogatására alapították meg 1992-ben a Mezőkovácsházi Mentőalapítványt. A civilekből alakult csapat tagjai számos eszközbeszerzést, tanfolyam megszervezését, képzést, utazást patronáltak.

Cs. I.

Jó kapcsolatuknak köszönhetően sokszor ott voltak az oktatási intézményekben, ahol versenyfelkészítéssel segítették a fiatalokat.

– Számos feladatkörhöz nyújtott és nyújt anyagi segítséget alapítványunk. Az egyik legfontosabb a mentéstechnikai készülékek beszerzése, hogy ezzel is könnyebbé tegyük a mentődolgozók munkáját. Volt arra is példa, hogy alapítványi támogatásból vásároltunk a mentők pihenőszobájába bútorokat, felszereléseket – sorolta a szervezet sokrétű segítségnyújtását Farkas Károly, a kuratórium elnöke.

A Lucas 3 nem fárad el, pótolja a szívműködést, ha az valamiért leállna

Most a mezőkovácsházi mentők felszerelését szeretnék egy értékes eszközzel gyarapítani.

– A mezőkovácsházi központi orvosi ügyelet munkáját is számos műszerrel segítettük. Hozzáteszem, nemcsak adományokból, hanem pályázati sikereinknek köszönhetően számottevő, komoly beszerzésünk is volt. Érezzük, 2010 óta van törekvés a mentők felszereltségének szélesebb körű fejlesztésére. Mostani felhívásunkkal egy Lucas 3 nevű mellkaskompressziós eszközre gyűjtünk, amely a szívműködést képes pótolni szívleálláskor. Ez az egyszerűen kezelhető készülék képes a mellkaskompressziót folyamatosan, a beteg számára optimális paraméterekkel biztosítani. A berendezés soha nem fárad el – tette hozzá a szakember.

A készülék 5 millió forintos vételárához bárki hozzátehet (akár postai csekken is). Bankszámlaszám: 53500810-­10030204-00000000.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában