magyar ápolók napja

2021.02.19. 11:58

Az orosházi kórház ápolóit köszöntötték

Február 19-e a magyar ápolók napja, melyről az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben is megemlékeztek, ugyanis a helyi ápolókat köszöntötték.

N. T.

– Az ápolók és szakdolgozók kitartó, áldozatos munkája az egyik alapja a gyógyításnak, nélkülük leállna a kórház. A kórház dolgozói, a betegek és a hozzátartozók nevében ezúton is köszönjük nekik, hogy minden esetben a betegek mellett állnak, hogy embertársaink gyógyultan mehessenek haza

– fogalmazott dr. Duray Gergő intézményvezető a kórház közösségi oldalán.

Ezen alkalomból az egyik legrégebben az intézményben dolgozó és az egyik legfiatalabb kollégán keresztül köszöntötték közel 500 szakdolgozójukat. Sztvorecz Zoltánné Szilvia 1988. június 16-án lépett be a kórház kapuján, azóta is a belgyógyászaton dolgozik. Csányi Hajnalka 2020. augusztusában lett a kórház kollégája, a Sürgősségi Betegellátó Osztályon vesz részt a gyógyításban.

Giricz Szilvia ápolási igazgató, Sztvorecz Zoltánné Szilvia ápoló, Csányi Hajnalka ápoló és dr. Duray Gergő intézményvezető /Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza/

A posztból megtudtuk, hogy Magyarországon az ápolóképzés egyik legkiemelkedőbb alakja Kossuth Zsuzsanna (1817-1857). Ő volt hazánk első országos főápolónője, aki már az 1848-as harcokban megszervezte a hadisebesültek ellátását. Az ápolói hivatás hitvallását a következőkben fogalmazta meg: „Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában