Koronavírus Békésben

2021.02.09. 16:32

AstraZeneca-vakcina érkezett Békésbe

Csütörtöktől elkezdődik a hatvan év alatti krónikus betegek koronavírus elleni oltása a megyében is – értesült hírportálunk. Harminc Békés megyei háziorvosi praxisban több száz, előzetesen regisztrált 18-59 év közötti személyt oltanak be a kedden megérkezett AstraZeneca-vakcinával. Ezzel egyidejűleg pedig mintegy 90 Békés megyei háziorvos Pfizer-védőoltással folytatja az előzetesen regisztrált szépkorúak oltását a hétvégén.

P. G.

Fotó: Lehoczky Péter

Az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak kampányszerű oltásával január végén lezárult az oltási terv első két szakasza. A preferált csoportot ma a regisztrált legidősebbek jelentik, közülük már 35 ezer 299 embert oltottak be kórházi oltópontokon és háziorvosoknál.

A 60 év alatti regisztrált krónikus betegek oltása a szombaton érkezett AstraZeneca-szállítmánynak köszönhetően kezdődhet meg. Az oltás szempontjából ebbe a csoportba tartoznak a szív- és érrendszeri, a krónikus tüdőbetegségben, daganatos betegségben, cukorbetegségben szenvedők és a transzplantáltak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában